Stekt fiskfilé med grönsaker och hummus

En av de stora fördelarna med att bo i Skåne är närheten till Köpenhamn. Man kan köra bil över Öresundsbron på ungefär 15 minuter eller ta tåget som inte tar mer än cirka 20 minuter. Så att göra en dagsutflykt är både smidigt och enkelt. Igår var jag över en sväng och åt en härlig lunch och passade på att shoppa lite. Även om vår svenska krona är ganska låg i förhållande till den danska finns det varor som ändå blir billigare. T.ex. blommor, så det passar jag alltid på att köpa med mig hem. Sen älskar jag att gå runt på matavdelningen på varuhuset Magasin. Där hittar jag alltid matvaror och delikatesser som jag inte hittar hemma. Jag har testat tång tidigare och tycker det är en spännande råvara men tyvärr är det inte så lätt att få tag på det hemma. Återkommer med något jag lagar av det senare! Men idag är det kalorisnålt som gäller!


Supermager fiskrätt med många goda smaker som bara innehåller ca 300 kcal/portion.

Ingredienser till 2 portion:
 • 300 gram vit fiskfilé
 • 1 bit aubergine
 • 2 tomater
 • 1 gul lök
 • 2 krm mald koriander
 • 2 krm mald spiskummin
 • 2 krm salt
 • 2 tsk olivolja
 • 1 dl hummus, egen eller färdigköpt
 • 2 nävar spenatblad
 • Lime eller citron
 • Ev. blommande örter, jag använde timjan
Tillagning:

Skär aubergine, tomat och lök i bitar och stek ca 5 minuter i olja, rör om då och då, salta och peppra.

Lägg även i fisken i pannan och strö koriander och spiskummin över allt. Vänd fisken och stek färdigt. Lägg spenatblad i botten på varje tallrik, lägg de stekta grönsakerna ovanpå och toppa med fisken. Servera med hummus, lime- eller citron och hummus. Garnera ev med färska blommande örter.

Stekt fiskfilé med grönsaker och hummus

Du hittar alla kalorisnåla recept HÄR!