Champinjoncrêpes med smak av dragon

Jag älskar verkligen pannkakor och det gör väl de flesta! Brukar alltid göra dubbel sats när jag väl sätter igång, dels för att jag vet att de alltid har en strykande åtgång, men också för att jag gillar att göra fyllda crêpes på de som blir över! Denna gången blev det svampfyllning men räkor, skinka, kyckling eller köttfärs är ju också gott att fylla med!


Jag brukar göra crêpes när jag har pannkakor kvar i kylen. Annars tycker jag det tar för lång tid att tillaga dem. Kombinationen champinjoner och dragon var jättegod, men man kan ju välja vilken ört man vill om man nu inte tycker om just dragon. Ganska mäktig rätt så en stor crêpes är lagom till 1 person. Eller servera en halv som en liten förrätt.

Ingredienser till 2 stora crêpes:
  • 2 stora pannkakor
  • 250 gram champinjoner, i mindre bitar
  • ½ gul lök, finhackad
  • 2 msk smör
  • Salt, svartpeppar
  • cayennepeppar
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl grädde
  • ½-1 dl mjölk
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 msk färsk dragon, finhackad
  • 1 dl riven ost

Tillagning:

Sätt ugnen på 225 grader. Stek champinjonerna i en torr stekpanna tills vätskan försvunnit ur svampen. Lägg i smör och lök och fortsätt steka tills löken är mjuk. Strö på vetemjöl och blanda runt. Häll på grädden och späd med mjölken tills du får en krämig konsistens. Stuvningen får inte bli för tunn för då rinner den ur crêpesen. Låt puttra några minuter under omrörning, tillsätt dragon, soja och smaka av med salt, peppar och cayennepeppar.

Fördela fyllningen i pannkakorna och rulla ihop dem. Smörj en ugnsfast form och lägg i rullarna. Strö på riven ost och ställ in i ugnen ca 10 minuter.

Klart att servera med en god sallad!

Champinjoncrêpes med smak av dragon

Kolla även in Crêpes med köttfärs!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.