Smakrika laxfiléer med wokade grönsaker med den klassiska trion av vitlök, chili och ingefära.
Innehåller endast 355 kcal/portion.
Ingredienser till 4 portioner:
- 4 skinnfria laxfiléer, á 150 gram
- 3 msk ostronsås
- 2 msk teriyakisås
- 1 msk honung
- 1 msk sesamolja
- 1 msk finriven färsk ingefära
- 1 vitlöksklyfta,skivad
- 1 röd chili, urkärnad och skivad
- 500g blandade gröna grönsaker, t.ex. broccoli i buketter, ärtor och sugar snaps
Tillagning:
Värm ugnen till 200 grader. Lägg laxfiléerna på en bakplåt. Blanda ihop ostronsås, teriyakisås och honung och pensla sedan lite över fisken. Tillaga ca 10 minuter mitt i ugnen tills de är precis genomstekta.
Hetta under tiden upp sesamolja i en wok och fräs ingefära, vitlök och chili ca 1 min. Tillsätt broccoli och fräs under omrörning ca 3 minuter, tillsätt sedan de andra grönsakerna och fortsätt fräsa ca 1-2 minuter ytterligare. Häll på resten av såsen som du penslade fisken med och blanda runt. Servera fisken med de wokade grönsakerna.
