Teriyakilax med grönsaker och chili - kalorisnål

Teriyakilax med grönsaker och chili – kalorisnål

Smakrika laxfiléer med wokade grönsaker med den klassiska trion av vitlök, chili och ingefära.
Innehåller endast 355 kcal/portion.


Ingredienser till 4 portioner:
  • 4 skinnfria laxfiléer, á 150 gram
  • 3 msk ostronsås
  • 2 msk teriyakisås
  • 1 msk honung
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 1 vitlöksklyfta,skivad
  • 1 röd chili, urkärnad och skivad
  • 500g blandade gröna grönsaker, t.ex. broccoli i buketter, ärtor och sugar snaps
Tillagning:

Värm ugnen till 200 grader. Lägg laxfiléerna på en bakplåt. Blanda ihop ostronsås, teriyakisås och honung och pensla sedan lite över fisken. Tillaga ca 10 minuter mitt i ugnen tills de är precis genomstekta.
Hetta under tiden upp sesamolja i en wok och fräs ingefära, vitlök och chili ca 1 min. Tillsätt broccoli och fräs under omrörning ca 3 minuter, tillsätt sedan de andra grönsakerna och fortsätt fräsa ca 1-2 minuter ytterligare. Häll på resten av såsen som du penslade fisken med och blanda runt. Servera fisken med de wokade grönsakerna.

Teriyakilax med grönsaker och chili - kalorisnål

Fler kalorisnåla rätter finns HÄR