Tonfisk med kapris och risoni

Det är väl inte många som jublar över en burk tonfisk precis..! Men i denna rätt smakar det till och med riktigt gott . Med god sälta från kapris, sötma från tomater och en härlig syra från citron. Tonfisk på burk av bättre kvalitet brukar finnas på saluhallar eller hos välsorterade fiskhandlare.


Klar på under 30 minuter och innehåller bara runt 370 kalorier/portion.

Ingredienser till 2 portioner:
  • 175 gram risoni
  • 3 msk olja
  • 1 vitlöksklyfta, krossad
  • ½ röd chilifrukt, urkärnad och finhackad
  • 2 msk kapris
  • 1 liten bunt persilja, grovhackad
  • 125 gram cocktailtomater
  • 1 burk tonfisk i vatten, ca 150 gram avrunnen vikt
  • ½ citron
  • Svartpeppar
  • 2 rejäla nävar salladsblad

Tillagning:

Koka risonin al dente. Låt rinna av men spara några matskedar av vattnet. Hetta upp oljan i en stor stekpanna och fräs vitlök och chili några minuter. Häll i risonin och det kokvatten du sparade och blanda väl. Tillsätt tomater, kapris samt tonfisk och blanda runt. Värm någon minut. Ta av från värmen, rör i persilja,  häll på citronsaft efter smak och droppa på lite extra olivolja. Servera med salladen.

Tonfisk med kapris och risoni

Fler kalorisnåla rätter finns HÄR!