Tonfisksallad med ris – kalorisnål

Tonfisksallad med ris – kalorisnål

Färgrik och mättande tonfisksallad med krämig citrondressing som endast innehåller 415 kcal/portion.


Ingredienser till 2 portioner:
  • 1 dl ris
  • 2 ägg
  • ½ rödlök, tunt skivad
  • 2 små nävar ruccolsallad
  • 2 msk kapris
  • 1 burk tonfisk i vatten, avrunnen
  • ½ dl lätt crème fraiche
  • ½ citron
  • ½ msk italiensk salladskrydda
  • 1 liten knippe färsk dill

Tillagning:

Koka riset enligt instruktion på paketet. Koka äggen i en annan kastrull och låt sjuda ca 8 minuter för mjukkokta. Häll av vattnet, skala dem och skär i halvor. Blanda crème fraiche med pressad citron efter smak, smaka av med salt och peppar.
Fördela salladen på två tallrikar. Toppa sen med ris, tonfisk, rödlök och kapris. Strö på italiensk salladskrydda. Lägg på ägghalvor och garnera med färsk dill. Servera ihop med citronröran.

Tonfisksallad med ris – kalorisnål

Fler kalorisnåla rätter hittar du HÄR