Ugnsbakad spätta på potatis och grönsaksbädd

Ugnsbakad spätta på potatis- och grönsaksbädd

Kalorisnål och lättlagad fiskrätt som kräver minimala förberedelser.
Allt tillagas i samma form och sköter sig själv i ugnen. Innehåller endast 445 kcal/portion.


Ingredienser till 2 portioner:
  • ½ kg ny- eller delikatesspotatis, tvättad och halverade
  • 2 tsk olivolja
  • Salt, peppar
  • 140 gram cocktailtomater
  • 100 gram haricots verts
  • 280 gram spättafilé
  • ½ citron, saft
  • 1 klick smör eller kryddsmör

Tillagning:

Värm ugnen till 200 grader.
Lägg potatisen i en stor ugnsfast form och häll på oljan. Krydda med salt och peppar. Tillaga mitt i ugnen 20-25 minuter.


Ta ut formen och lägg i tomater och haricots verts. Blanda runt och lägg till sist på spättafiléerna. Pressa citron över, klicka över smör och tillaga ytterligare 10-12 minuter tills fisken är genomstekt.

Ugnsbakad spätta på potatis och grönsaksbädd

Alla kalorisnåla recept hittar du HÄR