Kalorisnål och lättlagad fiskrätt som kräver minimala förberedelser.
Allt tillagas i samma form och sköter sig själv i ugnen. Innehåller endast 445 kcal/portion.
Ingredienser till 2 portioner:
- ½ kg ny- eller delikatesspotatis, tvättad och halverade
- 2 tsk olivolja
- Salt, peppar
- 140 gram cocktailtomater
- 100 gram haricots verts
- 280 gram spättafilé
- ½ citron, saft
- 1 klick smör eller kryddsmör
Tillagning:
Värm ugnen till 200 grader.
Lägg potatisen i en stor ugnsfast form och häll på oljan. Krydda med salt och peppar. Tillaga mitt i ugnen 20-25 minuter.
Ta ut formen och lägg i tomater och haricots verts. Blanda runt och lägg till sist på spättafiléerna. Pressa citron över, klicka över smör och tillaga ytterligare 10-12 minuter tills fisken är genomstekt.