Torsk toppad med tomatsalsa, avokado, tortillachips och koriander. Funkar alla dagar i veckan och är en både god och väldigt lättlagad rätt.
Innehåller endast 370 kcal/portion.
Ingredienser till 4 portioner:
- 400 gram torskfilé (tinat torskblock går bra)
- 1 burk mild salsa (ca 230 gram)
- 85 gram cheddarost, riven
- 1 stor avokado urkärnad, skalad och tärnad
- 1 lime, saften
- 1 knippe koriander, hackad
- 50 gram tortillachips
Tillagning:
Värm ugnen till 225 grader. Dela fisken i 4 bitar och lägg den i botten av en ugnssäker form. Skeda över salsan och strö på osten. Tillaga mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills fisken är precis genomstekt.
Blanda under tiden avokado med limesaft, koriander och smaka av med salt och peppar.
Lägg röran över den tillagade fisken och strö sedan över lätt krossade tortillachips.
Servera som den är eller ihop med kokt fullkornsris och sallad.