Enkel och snabblagad wokrätt som går att variera med många olika grönsaker eller att byta ut scampin mot t.ex. strimlad kyckling eller lövbiff.
Ingredienser till2 portioner:
- 400 gram scampi
- 1 msk sesamolja
- 200 gram nudlar (valfri sort)
- 250 gram broccoli, delad i buketter
- 1 morot, skalad och strimlad
- 1/2 gul lök, skivad
- 1 orange eller gul paprika, urkärnad och strimlad
- 1/2 purjolök, skivad
- 1/2 röd chili, urkärnad och strimlad
- 1 tsk five spices (kinesisk kryddblandning)
- 1 tsk risvinäger
- 1 msk kinesisk soja
- 1 knippe färsk koriander
Tillagning:
Koka nudlarna enligt instruktioner på paketet. Lägg även i broccolin när några minuter återstår av koktiden, eller koka dem ca 5 minuter för sig. Häll av vattnet och ställ nudlar och broccoli åt sidan.
Hetta upp sesamolja i en wok på ganska hög värme. Lägg i lök, morot och purjolök. Stek under omrörning någon minut. Tillsätt sen även paprika, röd chili och broccoli. Krydda med five spices och häll på risvinäger. Blanda ner nudlar och häll på soja. Blanda runt ordentligt och smaka ev av med lite salt och peppar. Blanda i scampi och strö riktigt med färsk koriander över. Klart att servera.