Att piffa upp ris med lite lök och kryddor gjorde susen och bidrar med mycket smak oavsett om du serverar det som här med en benfri vildsvinskotlett eller något annat.
Ingredienser till 4 portioner:
- Ca 800 gram benfri kotlettrad av vildsvin, gärna med kappan kvar
- 1 dl rött vin
- ½ dl olivolja
- 2 msk soja
- salt, peppar
- 1 kvist färsk örtkrydda, gärna timjan eller rosmarin, hackad
- 200 gram cocktailtomater
- 2-3 gul lök, skivad
- 4 portioner kokt ris
- 1 knippa färsk ramslök, hackad
Tillagning:
Blanda ihop rött vin, soja och olja. Marinera köttet i blandningen, gärna över natten.
Värm ugnen till 150 grader. Ta köttet ur marinaden och stek det runt om i en stekpanna. Lägg över i en ugnsfast form och lägg även i tomater och 1 skivad gul lök. Krydda med salt och peppar och tillaga mitt i ugnen tills köttet har en innertemperatur på minst 63 grader.
Stek resten av löken i en stekpanna tills den är mjuk och tillsätt sen riset. Blanda runt och smaka av med lite salt och peppar. Ta av från värmen och blanda i ramslök.
Servera köttet i skivor ihop med riset, grönsakerna och t.ex. en grönpepparsås.