Kalorisnåla kryddiga köttbullar serverade ihop med risoni, lättkokt vitkål och tsatsiki.
Innehåller endast 350 kcal/portion.
Ingredienser till 4 portioner:
- 500 gram mager köttfärs (valfri sort med 5 % fetthalt eller mindre)
- 1 liten rödlök, hackad
- 1 citron, zest och saft
- 1 liten knippa dill, hackad + lite extra till servering
- 1 nypa torkade chiliflakes
- salt, peppar
- 50 gram ströbröd
- olivoljespray
- 200 gram risonipasta
- 400 gram färsk vitkål, strimlad
- 1 ½ dl grekisk yoghurt (0 % fetthalt )
- 2 vitlöksklyftor, krossade
- ¼ stor gurka halverad, urkärnad och riven
Tillagning:
Lägg köttfärs, riven rödlök (lägg 1 msk åt sidan), rivet citronskal, 2 msk dill, chiliflakes och ströbröd i en bunke och krydda med salt och peppar. Blanda väl och forma till köttbullar.
Hetta upp en stekpanna och spraya med lite olja. Stek köttbullarna, i omgångar, tills de fått fin färg och helt genomstekta.
Blanda ihop yoghurt, vitlök, 1 msk riven rödlök, riven gurka, 1 msk dill och lite citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
Koka risoni i saltat vatten enligt instruktion på paketet, lägg även i vitkålen under de sista 3 minuterna. Häll av allt vattnet och blanda i saften av1/2 citron. Smaka av med salt och peppar.
Lägg upp risoni och vitkål på 4 tallrikar och toppa med köttbullarna och lite extra dill.
Servera med tsatsiki.