En riktigt matig och mättande vegetarisk rätt fullmatad med smaker. God som den är och innehåller ca 460 kcal/portion. Bryr man sig inte om kaloriintaget är det gott att servera t.ex. falafel till.
Ingredienser till 4 portioner:
- 200 gram couscoussallad
- 1 tärning grönsaksbuljong
- 2 zucchini, tunnskivade på längden
- 1 msk olivolja
- 1 näve myntablad
- 150 gram cocktailtomater, halverade
- 50 gram valnötter, halverade och rostade
- 100 gram fetaost
Dressing:
- 3 msk olivolja
- 1 tsk citronsaft
- 1 msk finhackad mynta färsk
- ½ msk hackad färsk basilika
- 1 vitlöksklyfta, pressad
Tillagning:
Rosta valnötterna i het panna. Koka upp 3 dl vatten och buljongtärning. Häll i couscousen, lägg på ett lock och låt stå 5 minuter. Fluffa sen upp med en gaffel och låt svalna. Pensla zucchinin med olja och stek i grillpanna 2-3 minuter på varje sida så den blir mjuk och får fin färg. Lägg åt sidan för att svalna.
Blanda ihop alla ingredienser till dressingen i en skål.
Blanda couscousen med myntablad, cocktailtomaterna, valnötterna och hälften av dressingen. Blanda runt ordentligt. Tillsätt zucchinin och blanda försiktigt. Lägg upp på ett vackert fat, smula över fetaosten och häll på resten av dressingen.