Bakad sötpotatis med tonfisk

Bakad sötpotatis med tonfisk

Bakad sötpotatis toppad med tonfisk, rödlök, chili, koriander och yoghurt.
Innehåller endast 240 kcal/portion.


Ingredienser till 2 portioner:
  • 2 sötpotatis, ca 200 gram per styck
  • 185 gram tonfisk i vatten
  • ½ rödlök, fint skivad
  • Chiliflakes, efter smak
  • 1 lime, i klyftor
  • 4 msk lättyoghurt naturell
  • 1 näve färsk koriander

Tillagning:

Skrubba potatisen och stick hål i den runt om med en gaffel.
Tillaga på högsta effekt i mikrovågsugn ca 12 minuter, eller tills de är mjuka, vänd efter halva tiden.
Halvera och lägg upp på tallrikar.
Fördela tonfisk, rödlök, koriander, chiliflakes och koriander ovanpå och toppa med yoghurt. Servera med limeklyftor.

Bakad sötpotatis med tonfisk

Fler kalorisnåla rätter hittar du HÄR