Lågkalorivariant på hamburgare utan bröd, serverad i en bowl med ugnsstekt potatis och krämig dressing. Innehåller endast 210 kcal/portion.
Ingredienser till 2 portioner:
- 1 stor potatis, i grova tärningar
- 1 msk olivolja
- 1 msk kryddblandning, t.ex. cajun, creole eller liknande
- 125 gram nötfärs
- 15 gram inlagd gurka + 1/2 msk av lagen
- 2 nävar sallad
- ½ liten rödlök, skivad
- 75 gram körsbärstomater, delade
- 25 gram cheddarost, grovriven
Dressing:
- 1 ½ msk ketchup
- 1 msk lättmajonnäs
- 1 krm senap
Tillagning:
Värm ugnen till 220 grader.
Lägg potatisen i en ugnsfast form och blanda med ½ msk olivolja, ½ msk av kryddblandningen. Tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter, blanda runt efter halva tiden, tills den är knaprig och genomstekt.
Hetta upp resten av oljan i en stekpanna på medelhög värme. Stek färsen och dela i grova bitar. Strö över ½ msk av kryddblandning, stek tills köttet är genomstekt och smaka av med salt och peppar. Lägg upp potatisen i två skålar, toppa sedan med sallad, rödlök, körsbärstomater, inlagd gurka, köttfärs och lite ost.
Blanda ketchup, majonnäs, senap och saltlake i en liten skål och ringla dressingen över båda skålarna. Klart!