Pizza med glutenfri botten gjord på kikärtsmjöl toppad med grillad paprika och svamp. Mättande och snabblagad och innehåller endast 480 kcal/portion.
Har du ont om tid kan du byta ut pizzabotten mot ett medelstor tortillabröd.
Ingredienser till 2 portioner:
- 1 tsk rapsolja
- 70 gram champinjoner, skivade
- 1 inlagd paprika, strimlad
- 2 msk tomatpuré
- 1 vitlöksklyfta, fint riven
- 2 tomater, hackade
- 1 näve basilikablad, strimlade
- 30 gram cheddarost, riven
Pizzabotten:
- 160 gram kikärtsmjöl
- 2 ½ dl vatten
- 1 msk rapsolja
Tillagning:
Värm ugnen till 200 grader.
Blanda kikärtsmjöl och vatten i en bunke och blanda till en jämn smet. Hetta upp oljan i en stor, stekpanna. Häll i smeten och stek på låg värme ca 4-5 minuter tills den stelnat. Vänd och stek andra sidan ytterligare 1-2 minuter.
Värm under tiden oljan i en annan stekpanna och fräs svampen ca 4-5 minuter. Blanda tomatpurén och vitlöken i en skål med 2 msk vatten och rör sedan ner de hackade tomaterna.
Lägg pizzabotten på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper. Bred över tomatblandningen. Strö över svampen, den strimlade paprikan, hälften av basilikan och osten. Grädda i 5-10 minuter tills osten har smält. Strö på resten av basilikan och servera direkt.