Scampi frästa i olja med vitlök, chili och persilja. Perfekt och snabblagad tapasrätt som med fördel serveras ihop med ett gott bröd att suga upp den goda och smakrika oljan med.
Ingredienser till 4 portioner:
- ca 400 gram rå scampi
- ca 2 dl rapsolja
- Flingsalt
Pil pil-blandning:
- 1 röd chilifrukt, skivad
- 3-4 stora vitlöksklyftor
- 1 dl persilja, finhackad
- 1 nypa chiliflakes
- (alternativt 1 dl färdig pil pil-blandning)
Tillagning:
Värm ugnen på 220 grader.
Finstrimla chilifrukten, hacka persiljan, skala och skär vitlöksklyftorna i tunna skivor.
Torka scampin med hushållspapper för att få bort överflödig vätska och lägg sen i en ugnssäker form tillsammans med chili, vitlök och persilja 8eller färdig pil pil-blandning och persilja). Blanda runt ordentligt.
Hetta upp oljan i en kastrull till ca 150 grader. Slå oljan över räkorna så de nästan täcker scampin helt. Sätt in formen i ugnen och tillaga ca 5 minuter tills scampin ändrar färg från grå till rosa.
Ta ut formen och strö på rikligt med flingsalt.
Servera direkt med ett gott bröd som kan suga upp den goda oljan i formen.