Rostad blomkål med röd paprika, oliver och kaprissalsa, toppad med rostad mandel.
En hälsosam, kalorisnål och vegansk måltid som passar både lunch som kväll.
Innehåller endast 280 kcal/portion.
Ingredienser till 2 portioner:
- 1 blomkålshuvud
- ½ tsk rökt paprikapulver
- salt, peppar
- 2 msk olivolja
- 1 inlagd grillad paprika
- 4 svarta oliver, urkärnade
- 1 liten näve persilja
- 1 tsk kapris
- ½ msk rödvinsvinäger
- 2 msk rostad mandel, hackad
Tillagning:
Värm ugnen till 220 grader och klä en bakplåt med bakplåtspapper. Skiva blomkålen i två rejäla skivor, ca 2 cm. Använd mittbiten eftersom den är större och spara resten till en annan gång. Krydda med paprikapulver, salt, peppar och häll ½ msk olja över blomkålsbiffarna. Lägg dem på plåten och tillaga mitt i ugnen ca 15-20 minuter tills de mjuknat.
Blanda under tiden salsan. Hacka paprika, oliver, persilja och kapris och lägg i en skål och blanda med resten av oljan och vinäger. Krydda med salt och peppar efter smak.
När blomkålsbiffarna är klara, skeda över salsan och toppa med hackad mandel.