Champinjoner och couscous med marockansk touche

Champinjoner och couscous med marockansk touche

Kalorisnål och smakrik måltid med smakinfluenser från Marocko.
Mättande och fullpackad med grönsaker och vitaminer.
Innehåller endast 245 kcal/portion.


Ingredienser till 4 portioner:
  • 1 rödlök, skivad
  • 1 tsk olivolja
  • 1 tsk spiskummin
  • ½ tsk kanel
  • 300 gram champinjoner, delade i halvor eller kvartar
  • 1 burk krossade tomater, 400 gram
  • 1 burk kikärtor
  • 1 tsk flytande honung
  • 175 gram couscous
  • 50 gram torkade aprikoser, tärnade
  • 1 näve bladpersilja, hackad

Till servering:

Sugar snaps eller gröna bönor

Tillagning:

Stek löken några minuter i oljan tills den mjuknar.
Häll på spiskummin och kanel och fortsätt steka någon minut under omrörning.
Tillsätt champinjonerna och stek ett par minuter och häll sen på de krossade tomaterna, avrunna kikärtor och honung. Låt småputtra 7-8 minuter.

Blanda under tiden couscous och aprikoser med lite salt. Häll på 2 ½ dl kokande vatten och rör om. Lägg på ett lock och låt stå ca 7 minuter. Rör sen om och blanda i persilja.
Servera med champinjonröran och kokta bönor eller sugar snaps.

Champinjoner och couscous med marockansk touche

Fler kalorisnåla recept finns HÄR