Scampigryta med broccoli, ingefära och chili

Scampigryta med broccoli, ingefära och chili

Wokad scampi med ingefära, sesam, röd chili och goda grönsaker.
Klar på 15 minuter och dessutom kalorisnål. Innehåller bara 275 kcal/portion (nudlarna inte inräknat om du serverar det till).


Ingredienser till 2 portioner:
  • 250 gram broccoli, i buketter
  • 2 tsk inlagd ingefära, hackad
  • 2 msk av lagen från ingefäran
  • 3 msk soja
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 röd chili
  • 1 tsk sesamfrö
  • ½ msk sesamolja
  • 200 gram rå/okokt scampi
  • 100 gram böngroddar
  • Kokta nudlar eller ris, till servering

Tillagning:

Koka broccolibuketter ca 1 minut. Låt rinna av och ställ åt sidan.
Blanda hackad ingefära och lag, soja och vitlök i en skål. Finhacka det mesta av chilin och blanda i även det.
Rosta sesamfrö i en torr wokpanna. När de fått fin färg häller du i oljan, broccoli och scampi.


Stek några minuter under omrörning tills scampin bli rosa. Häll över blandningen med ingefära samt böngroddar. Stek någon minut tills böngroddarna blivit varma och häll på mer soja eller ingefärslag om du vill. Skiva resten av chilin och strö på den.
Servera med kokta nudlar eller ris.

Scampigryta med broccoli, ingefära och chili Scampigryta med broccoli, ingefära och chili