Lättlagad och kalorisnål fiskrätt med mycket smak. Serverad med mos tillagat på sojabönor och smaksatt med färsk basilika.
Innehåller endast 380 kcal/portion:
Ingredienser till 2 portioner:
- 2 små knippen cocktailtomater, gärna på kvist
- 1 msk olivolja
- 2 bitar torskfilé, ca 125 gram/st
- 1 citron, zest och saft från halva
- 1 paket frysta sojabönor (250 gram)
- 1 vitlöksklyfta
- Färsk basilika, efter smak
- 1 dl grönsaks- eller kycklingbuljong
Tillagning:
Värm ugnen till 200 grader.
Tvätta och lägg tomaterna i en ugnsfast form, häll på hälften av oljan, salta, peppra och vänd runt lätt.
Tillaga mitt i ugnen ca 5 minuter. Salta och peppra fisken och strö på det mesta av citronzesten. Lägg i formen med tomaterna och tillaga ytterligare ca 8-10 minuter tills fisken är klar och precis börjar skiva sig.
Koka under tiden sojabönor i vatten ca 3 minuter tills de mjuknar något.
Häll av i durkslag och lägg tillbaka i kastrullen eller i en matberedare. Tillsätt riven vitlök, resten av oljan, basilikastjälkar, citronsaft och buljong. Kör till mos av önskad konsistens och smaka av med salt och peppar.
Lägg upp moset på två tallrikar och lägg på fisk och tomater. Garnera med basilikablad, resten av zesten och servera.