Currykyckling med filodegstäcke

I den här rätten strör man Nigellafrön, eller svartkummin, på filodegen. Det är en krydda som finns att köpa i välsorterade butiker. Smaken är lite som en kombination av muskot och peppar och den används i många olika kök. Den går naturligtvis att utesluta helt ur receptet eller så använder du svarta sesamfrön istället.


Supergod kycklingrätt med mycket grönsaker. Rik på järn men snål på kalorier. Innehåller endast 460 kcal/portion.

Ingredienser till 4 portioner:
  • 2 msk rapsolja
  • 500 gram kycklingfilé, skuren i bitar
  • 4 vårlök, skivad
  • 3 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 tumstor bit färsk ingefära, riven
  • 1 rågad msk currypulver
  • 1 stor broccoli, i buketter och stammen skivad
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 2,5 dl kokosmjölk light
  • 2,5 dl kycklingfond/buljong
  • 1 msk maizena
  • 4 nävar grönkål, i bitar
  • 4 filodegsark
  • ½ tsk Nigellafrön (kan uteslutas)

Tillagning:

Värm ugnen till 225 grader. Hetta upp 1 msk olja i en gryta som tål ugnsvärme. Stek kycklingen runt om så det får lite färg. Ta upp ur grytan och lägg åt sidan.

Tillsätt ½ msk olja till i pannan och stek vårlöken någon minut, tillsätt sen även vitlök, ingefära och curry. Stek någon minut och tillsätt sen kycklingen, broccoli samt soja, kokosmjölk och buljongen. Strö på maizena och koka upp under omrörning. Rör i grönkålen och ta av från värmen. Smaka av och krydda ev. med salt och peppar.

Blanda resterande olja med några msk av såsen i grytan och pensla filodegsarken med blandningen. Lägg sen på degarken som ett lock över rätten, strö på Nigellafrön om du använder det, och sätt in i ugnen ca 15 minuter tills locket fått fin gyllene färg.

Låt vila någon minut innan servering.

Currykyckling med filodegstäcke

Fler kalorisnåla recept finns HÄR!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.