En god och väldigt kalorisnål fiskgryta. Variera med att tillaga med kyckling om du vill.
Innehåller endast så lite som 150 kcal/portion.
Ingredienser till 4 portioner:
- 1 msk olivolja
- 2 vitlöksklyftor, krossade
- 1 tsk spiskummin
- ½ tsk paprikapulver
- 1 burk krossade tomater, 400 gram
- 1 röd paprika, urkärnad och skuren i mindre bitar
- 450 gram vit fisk, skuren i kuber
- 1 näve färsk koriander, grovt skuren
- 1 citron, i klyftor
Tillagning:
Hetta upp oljan i en kastrull på medelvärme. Fräs vitlök, spiskummin och paprikapulver ca 1 minut.
Häll på 1 dl vatten och krossade tomater. Koka upp och sänk värmen så det bara sjuder i ca 5 minuter. Tillsätt fisken, fortsätt sjuda ca 5 minuter.
Servera med koriander och citronklyftor.