Enkel laxtartar

Enkel laxtartar

Laxtartar som går att variera i det oändliga…
Här en enkel blandning med rå lax, hackad rödlök, gräslök, lite olja, citronsaft och en gnutta dijonsenap.
Servera som en liten förrätt ihop med en rostad brödskiva eller lite chips.


Ingredienser till 4 portioner:
  • 400 gram sushilax, gärna ”back lion”
  • 1 liten rödlök, finhackad
  • 2 msk finhackad gräslök
  • 4 tsk olivolja
  • 4 tsk riven parmesanost

Till servering:

  • 1 citron, i klyftor
  • Rostat bröd eller chips
  • Kryddgrönt, till garnering (jag använde ärtskott)

För att variera smaken kan du även blanda i t.ex;

  • 1 msk kapris
  • 4 msk hackad gurka
  • ½ avokado, urkärnad och i bitar
  • 1 tsk Dijonsenap
  • 2-3 msk majonnäs
  • 4 msk hackad mango
  • ½ röd chili, finhackad
  • wasabi, efter smak
  • 1 msk soja
  • färsk koriander
Tillagning:

Blanda samtliga ingredienser, utom det som är till serveringen, i en bunke. Blanda runt ordentligt och smaka av. Montera laxen med hjälp av stansformar, eller liknande, till ett litet torn. Garnera med kryddgrönt och servera ihop med rostat bröd eller passande chips.

Enkel laxtartar

Fler förrätter med lax hittar du HÄR