Fajitas med scampi och avokadokräm - kalorisnål

Fajitas med scampi och avokadokräm – kalorisnål

Med smaker som för tankarna till Mexiko serveras denna öppna fajitas ihop med en krämig guacamole.
Innehåller endast 320 kcal/portion och tar max en halvtimme att tillaga.


Ingredienser till 4 portioner:
  • 225 gram råa scampi, skalade
  • 2 lime, saft av 1 och den andra skuren i klyftor till servering
  • 1 röd chili, urkärnad och finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 avokado, skalad och urkärnad
  • 1 rågad msk crème fraiche
  • 1 msk olivolja
  • 1 röd paprika, urkärnad och skivad
  • 4 tortillabröd
  • 1 stor näve färsk koriander

Tillagning:

Blanda saften av en lime med hälften av vitlöken,  hälften av chilin och koriandern. Lägg i scampi och låt marinera medan du förbereder resten.
Grovhacka avokado och kör i en mixer tillsammans med saft från 1 lime, resten av chilin, vitlök och crème fraiche. Smaka av med salt, peppar och hackad koriander efter smak.
Hetta upp oljan i en panna och stek paprikan ett par minuter, tills de börjar mjukna.
Tillsätt scampi och stek dem 1-2 minuter på varje sida. De ska vara rosa när de är klara, men låt dem inte steka för länge för då blir de sega.
Servera i varma tortillabröd, toppa med avokadokräm och färsk koriander, och en limeklyfta för extra syra.

Fajitas med scampi och avokadokräm - kalorisnål

Fler kalorisnåla recept finns HÄR