Med smaker som för tankarna till Mexiko serveras denna öppna fajitas ihop med en krämig guacamole.
Innehåller endast 320 kcal/portion och tar max en halvtimme att tillaga.
Ingredienser till 4 portioner:
- 225 gram råa scampi, skalade
- 2 lime, saft av 1 och den andra skuren i klyftor till servering
- 1 röd chili, urkärnad och finhackad
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 avokado, skalad och urkärnad
- 1 rågad msk crème fraiche
- 1 msk olivolja
- 1 röd paprika, urkärnad och skivad
- 4 tortillabröd
- 1 stor näve färsk koriander
Tillagning:
Blanda saften av en lime med hälften av vitlöken, hälften av chilin och koriandern. Lägg i scampi och låt marinera medan du förbereder resten.
Grovhacka avokado och kör i en mixer tillsammans med saft från 1 lime, resten av chilin, vitlök och crème fraiche. Smaka av med salt, peppar och hackad koriander efter smak.
Hetta upp oljan i en panna och stek paprikan ett par minuter, tills de börjar mjukna.
Tillsätt scampi och stek dem 1-2 minuter på varje sida. De ska vara rosa när de är klara, men låt dem inte steka för länge för då blir de sega.
Servera i varma tortillabröd, toppa med avokadokräm och färsk koriander, och en limeklyfta för extra syra.