Ugnsbakad glaserad lax med mycket smak som bara innehåller 320 kcal/portion.
Dessutom mättande och rik på Omega-3.
Ingredienser till 2 portioner:
- 1 msk chilisås
- 1 msk soja
- ½ msk sesamolja
- ½ msk risvinäger
- 1 liten vitlöksklyfta, krossad
- 1 tsk riven ingefära
- 2 laxfiléer
- 2 tsk sesamfrö
- 2 portioner kokt ris
- 2 dl kokta grönsaker (jag använde frys grönsaksblandning)
Tillagning:
Värm ugnen till 200 grader.
Blanda ihop chilisås, soja, sesamolja, risvinäger, vitlök och ingefära i en ugnsfast form. Lägg i laxen och täck med marinaden. Låt marinera ca 15 minuter.
Koka under tiden ris och grönsaker.
Strö sesamfrö på laxen och tillaga mitt i ugnen ca 15 minuter.
Servera laxen med kokt ris och grönsakerna.