Gratinerad hummer

Gratinerad hummer

Hummer som gratineras med ett gott örtsmör är en både festlig och lättlagad förrätt.


Ingredienser till 4 portioner:
  • 2 hummer
  • Ca 100 gram örtsmör, jag använde ramslökssmör
  • 1 msk ströbröd
  • Smörgåskrasse
  • 1 citron

Tillagning:

Värm ugnen på grill, 250 grader.
Klyv humrarna på mitten, på längden, genom att trycka knivspetsen genom huvudet och jobba ned mot stjärten.
Knäck hummerklorna genom att hugga med kniven.
Smeta på smöret över hummerhalvorna och strö på ströbröd.


Gratinera i ugnen tills örtsmöret på hummern börjar få färg. Tar ca 5 minuter.
Garnera med klippt smörgåskrasse och servera gärna ihop med en liten sallad och en god dressing, en citronklyfta samt något gott bröd.

Gratinerad hummer

Fler goda förrätter finns HÄR