En kalorisnål typ av shepherd’s pie med en liten twist.
Köttfärs toppad med krämigt potatismos och tortillachips. Perfekt och extra snabblagad om du har rester av köttfärssås och/eller potatismos.
Innehåller endast 460 kcal/portion.
Ingredienser till 4 portioner:
- 500 gram köttfärs, valfri sort
- 1 burk krossade tomater, 400 gram
- Salt, peppar
- 1 msk torkad oregano
Potatismos till topping:
- 1 kg potatis, skalad och skuren i mindre bitar
- 25 gram smör
- 1 dl mjölk
- 1 msk riven parmesanost
- 50 gram tortillachips med ostsmak
Tillagning:
Värm ugnen till 175 grader.
Stek köttfärs i en teflonpanna och tillsätt sen krossade tomater och oregano.
Låt puttra ihop medan du tillagar potatismoset, och smaka sen av med salt peppar.
Koka upp potatis i lättsaltat vatten och koka tills den är mjuk. Häll av vattnet, mosa potatisen och tillsätt mjölk och smör. Krydda med salt och peppar.
Lägg köttfärsen i en ugnsfast form. Toppa med potatismos så det täcker köttfärsen och stick i tortillachips. Strö på parmesanost och tillaga mitt i ugnen ca 10 minuter.