Det fina vädret och värmen håller i sig så grillen kommer fram ganska ofta denna sommar. Grillade fiskspett med lax- och torskfilé varvat med gul och röd paprika. Passade på att grilla några spett med scampi också som jag kryddade med lite hackad färsk chili.
Ingredienser till 4 portioner:
- 250 gram laxfilé, skuren i bitar ca 3 x 3 cm
- 250 gram torskfilé, skuren i bitar ca 3 x 3 cm
- 1 gul paprika, urkärnad och i bitar
- 1 röd paprika, urkärnad och i bitar
- 1 näve färska örter, grovhackade (jag använda dragon och persilja)
- Olivolja
- Salt, peppar
- Träspett, blötlagda
Tillagning:
Varva fisk och paprika på träspetten, pensla med olja, salta och peppra och strö på örterna. Grilla runt om tills fisken är precis genomstekt. Grillar du scampispett också så låt dom grilla på het värme så de tar färg men bara någon minut så de inte blir sega och tråkiga.
Servera med dina favorit tillbehör. Jag hade en bit ramslökspaj och vispat smör med ramslök i frysen som jag hade till, kokte några potatisar, gjorde en snabb sallad och en hollandaisesås till. Gott och ganska lättlagat blev det i alla fall!