Grekiskinspirerade smaker och laktovegetarisk kalorisnåla halloumispett att lägga på grillen eller tillaga i grillpanna. Innehåller endast 240 kcal/portion.
Jag serverade dem ihop med saffransris och en god sås gjord på harissa och gräddfil, men det är inte inräknat i antalet kalorier, utan det avser bara spetten.
Ingredienser till 4 portioner:
- 2 msk olivolja
- 1 stjälk färsk rosmarin, finhackad
- 1 stor citron
- 250 gram halloumi, skivad
- 1 rödlök, skuren i 8 klyftor
- 1 zucchini, skivad i 8 bitar
- Salt, peppar
Tillagning:
Blanda olivolja och rosmarin. Tillsätt saft och zest från halva citronen, salta och peppra.
Lägg i halloumi och låt ligga i marinaden ca 15 minuter.
Skiva den andra halvan av citronen.
Ta halloumi ur marinaden och trä upp den, citron, rödlök och zucchini på spett.
Grilla eller stek ca 5-10 minuter och pensla under tiden på marinaden som är kvar.
Servera gärna med ris, couscous och någon god sås.