Haloumi med morots- och apelsinsallad

Haloumi med morots- och apelsinsallad

Perfekt antingen som förrätt eller som en kalorisnål lunchrätt.
Innehåller endast 340 kcal/portion och är klar på 20 minuter.


Ingredienser till 4 portioner:
  • 2 stora apelsiner
  • 1 ½ msk grovkornig senap
  • 1 ½ tsk honung
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk rapsolja + lite extra till stekning
  • Salt,peppar
  • 2 stora morötter, skalade
  • 225 gram haloumi, skivad
  • 100 gram salladsmix

Tillagning:

Skala och skär ut filéer ur apelsinerna. Samla upp överflödig apelsinsaft samlas i en skål, krama även ner resterna när du fileat klart. Tillsätt sen senap, honung, vinäger, olja och blanda ihop till en dressing. Smaka av med salt och peppar.
Skär ner moroten på längden i dressingen på en mandolin eller använd en osthyvel.
Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek haloumin på ganska hög värme tills den fått fin färg på båda sidor.
Blanda i salladen i skålen med morötter.
Lägg upp salladen på tallrikar och toppa med haloumi och apelsinfiléer.

Haloumi med morots- och apelsinsallad

Fler kalorisnåla rätter hittar du HÄR