Saftiga jordgubbar möter salt fetaost i en riktigt god paj/tarte som passar utmärkt som en sommarlunch. Servera med en rejäl skål rucolasallad och ett kylt glas rosévin.
Ingredienser till 4 portioner:
- 1 dl crème fraîche
- 100 gram fetaost
- 1⁄2 vitlöksklyfta, finhackad
- 1⁄2 citron, zest
- 1 nypa chiliflakes
- 1 färdigkavlad pajdeg (250 gram)
- 200 gram jordgubbar, skivade
- 1 knippa färsk timjan
- rucolasallad, till servering
Tillagning:
Värm ugnen till 200 grader och sätt in en bakplåt i ugnen.
Blanda crème fraîche, det mesta av timjanen, smulad fetaost, vitlök, citronzest, chiliflakes i en skål tills det blir en ganska kräm.
Rulla ut smördegen på bakplåtspapper och skär en 1 cm kant runt degen med en vass kniv. Bred ut crème fraîcheblandningen över pajdegen. Lägg på skivade jordgubbar och grädda ca 20 – 25 minuter tills pajen är gyllene. Strö över resten av timjanbladen och servera med en rucolasallad och ett kylt glas rosévin.