Keema med gröna ärtor

Lättlagat och mycket smak – det är en bra kombo tycker jag. Här kommer en sådan. Med hjälp av olika kryddor som får steka i olja utvecklas otroligt mycket smak och doft!


Keema är en indisk maträtt med köttfärs. Jag har tillsatt gröna ärtor och strör på färsk koriander vid servering. Innehåller bara runt 430 kcal/portion.

Ingredienser till 4 portioner:
  • 500 gram lammfärs
  • 1 stor gul lök, i bitar
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 bit färsk ingefära, ca 4 cm
  • 1-2 färsk chili, valfri färg
  • 3 msk olja
  • 2 msk garam masala
  • 2 tsk gurkmeja
  • salt, peppar
  • 2 tomater, tärnade eller ½ burk krossade
  • 2 msk naturell yoghurt
  • 200 gram frysta gröna ärtor
  • 1 knippa färsk koriander
Tillagning:

Lägg lök, vitlök, ingefära och chili i en mixer och kör tills allt är finhackat.


Hetta upp oljan i en stekpanna och stek mixen tills allt mjuknar. Tillsätt lammfärs och stek tills den börjar ta färg och är finfördelad.
I med kryddorna och stek någon minut under omrörning och gå i även med tomater och yoghurt. Låt puttra ca 15 minuter. Späd med lite vatten om det blir för torrt.


Tillsätt till sist ärtorna och låt sjuda några minuter tills de tinat och också är varma. Strö färsk koriander över och servera gärna med chutney och någon typ av bröd, naan eller papadums t.ex. (Inte inräknat i kaloriintaget).

Keema med gröna ärtor

Fler kalorisnåla rätter hittar du HÄR!