Kofta med tomat- och myntasallad – kalorisnål

Kofta med tomat- och myntasallad – kalorisnål

Kofta/köfte/kebab eller grillspett – vad du än kallar det så är dessa kryddade med den nordafrikanska kryddblandningen ras-el-hanout och serveras med wraps, tomatsallad och yoghurt. Innehåller bara 330 kcal/portion.


Ingredienser till 2 portioner:
  • 250 gram lamm- eller nötfärs
  • 1 liten konserverad citron, kött och kärnor borttagna och skalet finhackat (alternativt rivet skal av ½ citron)
  • 10 urkärnade oliver, finhackade
  • 1 litet knippe persilja, finhackad
  • 1 msk ras-el-hanout
  • 1 msk olivolja

Tomatsallad:

  • 8-10 cocktailtomater, delade
  • ½ rödlök, fint skivad
  • 1 litet knippe mynta, bladen
  • ½ citron, saften

Till servering:

  • yoghurt
  • totrillabröd eller wraps, valfritt

Tillagning:

Blanda färs, konserverad citron, oliver, persilja, ras el hanout samt lite salt och peppar i en bunke.
Forma köttet till rullar och trä ett grillspett genom varje. Låt stå i kylskåp i 30 minuter.
Blanda ingredienserna till salladen. Smaka av med salt och peppar.
Ta fram spetten och pensla dem med oljan. Stek spetten runt om i en grillpanna eller lägg dem på kolgrill tills de är genomstekta.
Servera spetten med tomatsalladen, en klick yoghurt och i en wrap om du vill.

Kofta med tomat- och myntasallad – kalorisnål

Andra kalorisnåla rätter hittar du HÄR