Kofta/köfte/kebab eller grillspett – vad du än kallar det så är dessa kryddade med den nordafrikanska kryddblandningen ras-el-hanout och serveras med wraps, tomatsallad och yoghurt. Innehåller bara 330 kcal/portion.
Ingredienser till 2 portioner:
- 250 gram lamm- eller nötfärs
- 1 liten konserverad citron, kött och kärnor borttagna och skalet finhackat (alternativt rivet skal av ½ citron)
- 10 urkärnade oliver, finhackade
- 1 litet knippe persilja, finhackad
- 1 msk ras-el-hanout
- 1 msk olivolja
Tomatsallad:
- 8-10 cocktailtomater, delade
- ½ rödlök, fint skivad
- 1 litet knippe mynta, bladen
- ½ citron, saften
Till servering:
- yoghurt
- totrillabröd eller wraps, valfritt
Tillagning:
Blanda färs, konserverad citron, oliver, persilja, ras el hanout samt lite salt och peppar i en bunke.
Forma köttet till rullar och trä ett grillspett genom varje. Låt stå i kylskåp i 30 minuter.
Blanda ingredienserna till salladen. Smaka av med salt och peppar.
Ta fram spetten och pensla dem med oljan. Stek spetten runt om i en grillpanna eller lägg dem på kolgrill tills de är genomstekta.
Servera spetten med tomatsalladen, en klick yoghurt och i en wrap om du vill.