Smakrik koreansk bowl med köttfärs, rivna morötter, ris och lättpicklad gurka. Kalorisnål och klar på bara 20 minuter. Innehåller endast 305 kcal/portion.
Ingredienser till 4 portioner:
- 450 g mager färs
- 3 msk japansk soja
- 3 salladslök, skivad
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 2 msk risvinäger
- 2 msk honung
- 2 msk finriven färsk ingefära
- 1/4 tsk chiliflakes
- 1 msk sesamolja
- Kokt ris, till servering
- 2 morötter, rivna
- ½ gurka, skivad
- Sesamfrön

Tillagning:
Om du hinner så lättpickla gärna gurkan under tiden du tillagar köttfärsen och ev riset, genom att blanda ihop2 matskedar risvinäger, 2 matskedar vatten, 1/2 tsk socker och 1/2 tsk salt i en stor skål. Lägg i den skivade gurkan och ställ i kylskåpet så länge.
Bryn sen köttfärsen i 1 msk sesamolja i en stor stekpanna på medelhög värme ca 5 minuter. Tillsätt sen 1 matsked soja och 2/3 av salladslöken. Låt puttra ihop några minuter och pressa i vitlöken. Fortsätt steka ytterligare några minuter.
Blanda under tiden ihop risvinäger, honung, ingefära, chiliflakes och resterande soja i en liten skål.
Häll blandningen över köttfärsen. Puttra ihop och strö över resterande salladslök.
Servera köttfärsen med kokt ris, rivna morötter, picklad gurka och sesamfrön.
