Kalorisnål, enkel och väldigt god kombination. En stekt eller grillad köttbit med frasiga sötpotatisklyftor. Innehåller endast 440 kcal/portion. Servera gärna med en grönsallad och en klick kryddsmör, rätten kommer ändå hamna under 500 kcal.
Ingredienser till 2 portioner:
- 2 bitar oxkött, a 125 gram
- 400 gram sötpotatis, i klyftor
- 1 msk Olivolja
- 1 kvist färsk rosmarin
- Salt, peppar
Tillagning:
Värm ugnen till 200 grader.
Lägg sötpotatisklyftorna i en ugnssäker form. Häll på ½ msk olivolja och blanda runt ordentligt.
Salta och peppra. Tillaga mitt i ugnen i ca 25-30 minuter tills de fått fin färg och precis blivit mjuka.
Stek under tiden köttet i resten av olivoljan tillsammans med färsk rosmarin. Salta och peppra.
Låt vila några minuter och skär sen upp i skivor. Servera ihop med sötpotatisen och ev ett kryddsmör och en sallad.