Krämig vegansk grönkålspasta- kalorisnål

Krämig vegansk grönkålspasta- kalorisnål

Otroligt god, hälsosam och krämig spaghetti med grönkålspesto.
Innehåller strax under 500 kcal/portion.


Ingredienser till 4 portioner:
  • 150 g grönkål, ansad vikt
  • 1 näve basilikablad1 liten vitlöksklyfta
  • 3 msk pumpafrön
  • 5 msk olivolja
  • 3 msk riven parmesanost
  • 1 citron, zest och saft från halva
  • 300 gram spaghetti

Tillagning:

Koka upp vatten i en stor kastrull. Koka grönkålen i 30 sekunder, låt rinna av och lägg i en skål med iskallt vatten i 5 minuter, detta för att bevara färgen. Låt rinna av igen och torka av kålen med hushållspapper.
Lägg kål, basilika (spara några blad till garnering), vitlök, pumpafrön, olja, parmesanost, citronsaft och zest en matberedare.
Kör tills den är slät, och smaka av med salt och peppar.
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen, och låt rinna av i durkslag, och spara lite av kokvattnet.
Blanda spaghetti med peston, späd med lite av pastavattnet om du vill ha lösare konsistens.
Garnera med några färsk basilikablad och servera.

Krämig vegansk grönkålspasta- kalorisnål

Fler kalorisnåla rätter finns HÄR