Man kan välja antingen bröst- eller lårfilé till denna rätt. Jag gillar lårfilé och tycker det blir både mörare och ger mer smak. Använder du bröstfilé innehåller rätten drygt 290 kcal/portion, väljer du lårfilé istället landar den på 360 kcal/portion.
Mycket smakrik kycklingrätt med smak av Asien. Det är gott att servera någon typ av nudlar till, men det är inte inräknat i kalorimängden.
50 gram torkade äggnudlar per person innehåller ca 175 kcal.
Väljer man bröstfilé och nudlar kommer man ju ändå under 500 kcal/portion.
Ingredienser till 4 portioner:
- 500 gram broccoli, i små buketter
- 2 msk olja
- 1 gul eller rödlök, finhackad
- 2 vitlöksklyftor, skivade
- 1 ½ dl svarta oliver, urkärnade
- 1-2 röd chilifrukt (beroende på styrka), urkärnade och skivade
- 4 msk kinesisk soja
- 400 gram kycklingfilé
- Salt, peppar
Tillagning:
Dela varje kycklingfilé i 4 bitar. Stek i 1 msk olja med lite salt och peppar tills den är genomstekt.
Koka broccoli i lättsaltat vatten ca 6-7 minuter tills den precis börjar mjukna. Häll av vattnet och lägg över i en stor skål.
Hetta upp 1 msk olja i en panna och stek löken mjuk ett par minuter. Tillsätt chili, vitlök och stek ytterligare ca 4 minuter. Lägg över i skålen med broccoli.
Värm soja i pannan häll sen över broccolin. Lägg även kyckling och oliver i skålen och blanda runt ordentligt. Servera rätten, varm eller kall, som den är eller med någon typ av nudlar.