Kryddig kyckling med broccoli

Man kan välja antingen bröst- eller lårfilé till denna rätt. Jag gillar lårfilé och tycker det blir både mörare och ger mer smak. Använder du bröstfilé innehåller rätten drygt 290 kcal/portion, väljer du lårfilé istället landar den på 360 kcal/portion.


Mycket smakrik kycklingrätt med smak av Asien. Det är gott att servera någon typ av nudlar till, men det är inte inräknat i kalorimängden.
50 gram torkade äggnudlar per person innehåller ca 175 kcal.
Väljer man bröstfilé och nudlar kommer man ju ändå under 500 kcal/portion.

Ingredienser till 4 portioner:
  • 500 gram broccoli, i små buketter
  • 2 msk olja
  • 1 gul eller rödlök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 ½ dl svarta oliver, urkärnade
  • 1-2 röd chilifrukt (beroende på styrka), urkärnade och skivade
  • 4 msk kinesisk soja
  • 400 gram kycklingfilé
  • Salt, peppar

Tillagning:

Dela varje kycklingfilé i 4 bitar.  Stek i 1 msk olja med lite salt och peppar tills den är genomstekt.
Koka broccoli i lättsaltat vatten ca 6-7 minuter tills den precis börjar mjukna. Häll av vattnet och lägg över i en stor skål.
Hetta upp 1 msk olja i en panna och stek löken mjuk ett par minuter. Tillsätt chili, vitlök och stek ytterligare ca 4 minuter. Lägg över i skålen med broccoli.


Värm soja i pannan häll sen över broccolin. Lägg även kyckling och oliver i skålen och blanda runt ordentligt. Servera rätten, varm eller kall, som den är eller med någon typ av nudlar.

Kryddig kyckling med broccoli Kryddig kyckling med broccoli

Fler kalorisnåla rätter finns HÄR!