Kycklingvingar Tandoori

Kycklingvingar Tandoori

Kalorisnåla och fettsnåla kycklingvingar med indiska smaker.
Smakrika och enkla att tillaga.
Innehåller 340 kcal/portion (utan tillbehör).


Ingredienser till 4 portioner:
  • 16 kycklingvingar, ca 1 kg
  • 1 citron pressad
  • 4 tsk paprikapulver
  • 2 rödlök, finhackad
  • Kryddgrönt, till servering
  • 1 citron, till servering

    Marinad:

  • 3 dl tjock yoghurt
  • 1 tumstor bit ingefära, riven
  • 4 vitlöksklyftor, riven (kan uteslutas)
  • 1 tsk garam masala
  • ½ tsk spiskummin
  • ½ tsk chilipulver
  • ½ tsk gurkmeja
  • Salt

Tillagning:

Blanda citronsaft, paprikapulver och hackad rödlök i en stor bunke. Lägg i kycklingvingarna och blanda runt ordentligt. Låt stå ca 10 minuter. Blanda under tiden ihop ingredienserna till marinaden.
Lägg kycklingvingarna i en form och täck med marinaden. Låt stå i kylskåp minst en timma.


Tänd under tiden grillen eller värm ugnen till 225 grader.
Om du tänker grilla dem så pensla gallret med olja innan du lägger på vingarna över glöden.
Tillagar du dem i ugn, se till att de ligger i en ugnsfast form: Sätt in mitt i ugnen och låt stå ca 20-30 minuter, beroende på hur stora vingarna är, tills de är genomstekta.
Garnera gärna med något kryddgrönt och servera med t.ex. ris, grönsaker och en citronklyfta.

Kycklingvingar Tandoori Kycklingvingar Tandoori

Fler rätter med kyckling hittar du HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.