Lättlagat och kalorisnålt.
Lax med nypotatis och majs som serveras med tomatsallad och basilikadressing.
Innehåller endast 440 kcal/portion.
Ingredienser till 2 portioner:
- 200 gram små nypotatisar
- 2 dl majskorn
- 2 skinnfria laxfiléer
- 2 tomater, skivade
- ½ rödlök, finhackad
Dressing:
- 1 msk rödvinsvinäger
- 1 msk olivolja
- ½ msk kapris, hackad
- 1 liten näve basilika, finhackad
Tillagning:
Koka potatisen i lättsaltat vatten tills den är mjuk. Häll av vattnet och häll i majskornen. Lägg på ett lock och ställ åt sidan så länge.
Mixa ihop ingredienserna till dressingen.
Hetta upp en teflonpanna på ganska hög värme. Häll lite av dressingen på fisken och stek ca 7-8 minuter, vänd efter halva tiden.
Lägg tomatskivorna på ett serveringsfat, strö rödlök över.
Skiva potatisen och lägg även den på fatet. Skeda över majsen, lägg på laxskivorna och häll på dressingen. Servera.