Lax med nypotatis och tomatsallad

Lax med nypotatis och tomatsallad

Lättlagat och kalorisnålt.
Lax med nypotatis och majs som serveras med tomatsallad och basilikadressing.
Innehåller endast 440 kcal/portion.


Ingredienser till 2 portioner:
  • 200 gram små nypotatisar
  • 2 dl majskorn
  • 2 skinnfria laxfiléer
  • 2 tomater, skivade
  • ½ rödlök, finhackad

    Dressing:

  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk olivolja
  • ½ msk kapris, hackad
  • 1 liten näve basilika, finhackad

Tillagning:

Koka potatisen i lättsaltat vatten tills den är mjuk. Häll av vattnet och häll i majskornen. Lägg på ett lock och ställ åt sidan så länge.
Mixa ihop ingredienserna till dressingen.
Hetta upp en teflonpanna på ganska hög värme. Häll lite av dressingen på fisken och stek ca 7-8 minuter, vänd efter halva tiden.
Lägg tomatskivorna på ett serveringsfat, strö rödlök över.
Skiva potatisen och lägg även den på fatet. Skeda över majsen, lägg på laxskivorna och häll på dressingen. Servera.

Lax med nypotatis och tomatsallad

Fler kalorisnåla rätter finns HÄR