Lövbiff med klyftpotatis

Vinet jag rekommenderar till denna rätt kommer från
M Wines som är en helt ny webbshop med kvalitetsviner som levereras hela vägen hem till din ytterdörr. Finns ju många liknande aktörer på marknaden, men jag vill verkligen slå ett slag för detta företaget som har många både fina och prisvärda viner på sin sida. Klicka in och kolla så är jag övertygad om att du kommer hitta många intressanta viner!


Finns väl knappt något som går så snabbt att tillaga som lövbiff. Med lite goda tillbehör har man snabbt en riktig festmåltid. Jag tycker det är gott att ha både någon typ av sås och ett kryddsmör till men det är ju en smaksak!

Ingredienser till 2 portioner:
  • 4 stora skivor lövbiff
  • 400 gram potatis
  • Salt, peppar
  • Olja

Till servering:

Tillagning:

Värm ugnen till 225 grader. Skär potatisen i klyftor, lägg i en ugnssäker form, häll på lite olja, salta och peppra. Tillaga i ugnen ca 30 minuter tills potatisen är mjuk och fått fin färg. Vill du kan du även låta tomaterna tillagas i ugnen samtidigt med potatisen. Blanda majonnäs och yoghurt med chippotlepasta till den styrka du gillar. Hetta upp en stekpanna på hög värme. Stek köttet hastigt i smör på båda sidor (ca ½ minut per sida, annars blir det torrt), salta och peppra. Servera köttet med potatisen, ett salladsblad, tomater, såsen och ev. något gott smör.

Vintips: Casar de Burbia Bierzo Hombros