Mager fisk med god sås

Mager fisk med god sås

En hälsosammare och magrare variant av fish & chips.
Jag skar mina potatisar i klyftor, men du kan så klart välja att skära dem i samma form som pommes för att få lite mer känsla av originalrätten. Såsen innehåller fettfri yoghurt, kapris och citron och passar perfekt till.
Innehåller endast 375 kcal/portion.


Ingredienser till 2 portioner:
  • 450 gram potatis, i klyftor eller i breda strimlor
  • 1 msk olivolja, plus lite extra att pensla fisken med
  • 2 vita fiskfiléer, á 140 gram
  • 1 citron
  • 1 liten näve bladpersilja, Hackad
  • 1 msk kapris, hackad
  • 2 rågade msk fettfri grekisk yoghurt

Tillagning:

Värm ugnen till 200 grader.
Lägg potatisen i en ugnsfast form och blanda med 1 msk olja. Tillaga mitt i ugnen ca 40 minuter tills de är mjuka och fått fin färg.
Lägg fisken i en ugnsfast form och pensla med lite olja, salta och peppra. Pressa över lite citronsaft och tillaga ca 12-15 minuter i ugnen.

Blanda under tiden yoghurt, kapris, salt och peppar. Smaka av med lite citronsaft om du vill.
När fisken och potatisen är klar, lägg upp på tallrikar, strö på lite hackad persilja och servera med såsen och en citronklyfta.

Mager fisk med god sås

Mager fisk med god sås

Fler kalorisnåla rätter finns HÄR