Superfräsch och smakrik lax som serveras med risnudlar och en mango- och avokadosallad.
Jag gillar att bränna av laxen lite snabbt med en gasbrännare, men har man ingen kan man istället steka på laxen lite lätt i stekpanna innan man skivar den.
Ingredienser till 2 portioner:
- 170 gram Fröya- eller Salmalax
- 2 msk teriyakisås
- 120 gram risnudlar
- ½ msk sesamfrö
Sallad:
- 1 avokado, tärnad
- ½ mango, tärnad (eller ½ paket frysta och upptinade)
- ½ zucchini, tärnad
- 1 liten röd paprika, strimlad
- 1 vår- eller salladslök, skivad
Dressing:
- ½ röd chili, finhackad
- 1 lime, zest och saft från halva
- 1 msk färsk ingefära, riven
- 2 msk rapsolja
- ½ msk asiatisk fisksås
- ½ msk japansk soja
- 1 tsk flytande honung
Tillagning:
Koka nudlarna enligt anvisning på paketet. Skölj i kallt vatten så de svalnar och låt rinna av i durkslag.
Blanda ihop ingredienserna till salladen och dressingen.
Pensla laxen med teriyakisås och skiva den i ca ½ cm skivor.
Lägg upp nudlar på två tallrikar. Blanda ihop sallad och dressing och lägg sen ovanpå nudlarna.
Lägg på den skivade laxen och bränn av med en gasbrännare, alternativt stek på den hastigt i en het stekpanna.
Strö på sesamfrö, salladslök och servera med en limeklyfta.