Vegetarisk moussaka

Vegetarisk moussaka – kalorisnål

En vegetarisk moussaka fylld med linser, aubergine, sötpotatis, kryddor med en krämig osttopping.
Blir 4 rejäla portioner och innehåller endast 320 kcal/portion.


Ingredienser till 4 portioner:
  • 140 gram torkade gröna linser
  • 2 gul lök, halverade och skivade
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk torkad oregano
  • ½ tsk malen kanel
  • ½ tsk örtsalt
  • 1 burk krossade tomater, 400 gram
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 200 gram sötpotatis, skivad i tunna skivor
  • 1 aubergine, halverad och skuren i skivor
  • 125 gram naturell färskost
  • 1 ägg
  • 50 gram fetaost
  • 125 gram grekisk yoghurt, 0% fetthalt
  • 4 tomater, skivade
  • Nymalen svartpeppar

Tillagning:

Värm ugnen till 175 grader varmluft.
Lägg linser, lök, vitlök och örter och kryddor i en stor gryta. Häll på 8 ½ dl vatten.
Koka upp och låt sjuda 10 minuter.
Tillsätt sen krossade tomater, buljongtärning, sötpotatis och aubergine. Lägg på ett lock och fortsätt sjuda ca 20 minuter.
Plocka bort lagerbladen och häll över blandningen i en ugnsfast form.

Blanda ihop smulad fetaost, färskost, yoghurt och ägg i en bunke.
Täck formen med ostmassan och lägg på skivade tomater. Strö på nymalen svartpeppar och tillaga mitt i ugnen ca 25 minuter.
Håller sig minst 3 dagar i kylen.

Vegetarisk moussaka Vegetarisk moussaka

Fler kalorisnåla recept hittar du HÄR