Kalorisnålt och vegetariskt.
Spaghetti med fänkål, persilja och parmesanost. Innehåller endast 321 kcal/portion.
Ingredienser till 2 portioner:
- 1 msk olivolja
- 1 tsk fänkålsfrön
- 2 små vitlöksklyftor, tunt skivade
- ½ citron, zest och saft
- 1 färsk fänkål, tunt skivad
- 150 gram spaghetti
- 1 näve färsk persilja, grovhackad
- parmesanost till servering
Tillagning:
Hetta upp oljan i en stekpanna och stek fänkålsfröna tills de börjar poppa i pannan. Tillsätt sen vitlök och låt steka någon minut. Därefter i med hälften av fänkålen och citronzesten. Stek på medelvärme ca 10-12 minuter eller tills fänkålen mjuknat.
Koka under tiden spaghettin: häll av kokvattnet, men spara ca 1 dl, och ställ åt sidan så länge.
Lägg i resten av fänkålen i stekpannan och stek ett par minuter under omrörning. Tillsätt sen pastan, citronsaften, salt, peppar och persiljan. Låt allt bli genomvarmt och späd med kokvattnet om det behövs.
Servera i djupa tallrikar med riven parmesanost på toppen.