Grön matig sallad med sojabönor, solroskärnor, avokado och gurka blir en god bas för denna veckas kalorisnåla. Ihop med en bit mager fisk blir det en komplett och mättande maträtt.
Innehåller endast 400 kcal/portion.
Bryr du dig inte om kalorierna så är det gott att blanda salladen med en god dressing och servera fisken med lite smält smör.
Ingredienser till 2 portioner:
- 2 bitar torskfilé, á 140 gram
- 1 tsk olivolja
- salt, peppar
- 50 gram solroskärnor
- ¼ gurka, i bitar
- 1 avokado, skalad, urkärnad och i bitar
- 100 frysta sojabönor
- (Smält smör)
- (Salladsdressing)
Tillagning:
Blanchera sojabönorna i kokande vatten ett par minuter. Häll av i durkslag och lägg i en skål.
Stek torsken i olivolja tills den skivar sig och precis är genomstekt.
Blanda sojabönor med gurka och avokado. Blanda runt, smaka av med salt, peppar och häll ev. på salladsdressing.
Servera salladen ihop med fisken och ev lite smält smör.