Sallad Niçoise med tonfisk och ägg, som ger 30 g protein per portion fungerar bra som en välsmakande proteinboost efter ett träningspass, eller som en mättande och snabblagad lunchrätt.
Innehåller endast strax under 300 kcal/portion:
Ingredienser till 1 portion:
- 1 stort ägg
- 80 gram gröna bönor
- 1 tomat eller ca 3-4 mindre sort, i klyftor eller halverade
- 1 burk tonfisk i vatten, 120 gram
- 2 msk fransk salladsdressing
Tillagning:
Koka ägget i 8-10 min beroende på om du vill ha mjuk eller hård gula. När 6 minuter återstår av koktiden tillsätt även gröna bönor. Skölj ägget och bönorna i kallt vatten och skala sedan försiktigt och skär ägget i kvartar.
Lägg upp bönor i en serveringsskål och toppa med tomat, avrunnen tonfisk och ägg. Häll på den salladsdressing och servera.