Konserverad tonfisk och majs är en bra vardagsräddare när tiden är knapp. Dessutom hälsosam, budgetvänlig och kalorisnål. Innehåller endast 385 kcal/portion.
Ingredienser till 2 portioner:
- 225 gram potatis
- 1 msk majonnäs, plus lite extra till servering
- 1 liten knippe persilja
- ½ burk majs, ca 100 gram
- 1 burk tonfisk i vatten, ca 185 gram
- 1 ägg, uppvispat
- 50 gram ströbröd
- matolja att steka i
Till servering:
- ruccolasallad
- salladsdressing
Tillagning:
Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt rinna av och lägg över i en skål. Mosa och tillsätt majonnäs, avrunnen tonfisk och majs. Hacka persilja och tillsätt även den. Blanda runt och smaksätt med lite salt och peppar.
Forma smeten till 2 burgare och doppa dem först i det uppvisade äggen, sen i ströbrödet.
Låt vila ca 15 minuter i kylskåp.
Hetta upp lite olja i en panna och stek burgarna ca 2-3 minuter per sida på medelvärme.
Servera med sallad, dressing och en klick majonnäs vid sidan om.