Ugnsrostade morötter, ärtor och hasselnötter

Vegetarisk/vegansk varmrätt med ugnsbakade morötter, små fina skogschampinjoner, gröna ärtor och hasselnötter. Till det en fräsch och god dressing med honung och fransk senap.


Perfekt måltid om man vill bjuda på en vegetarisk eller vegansk måltid eller när man bara vill undvika animalisk föda någon dag.

Ingredienser till 2 portioner:
  • 4 morötter, i kvartar
  • Olivolja
  • Salt, peppar
  • 100 gram små champinjoner (finns under namnet skogspärlor i vissa butiker)
  • 75 gram sockerärtor
  • 1 dl gröna ärtor, frysta
  • ½ dl hasselnötter
  • 25 gram ärtskott
  • Färsk timjan

Dressing:

  • ½ citron
  • ½ dl fin olivolja eller hasselnötsolja
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk honung
  • 2 krm salt
  • ½ krm vitpeppar
Tillagning:

Värm ugnen till 200 grader. Lägg morötterna i en ugnsfast form och häll på lite olja. Blanda runt och krydda med salt, peppar och lägg gärna i några kvistar timjan.. Sätt in i ugnen ca 20 minuter tills morötterna fått fin färg och mjuknat något.

Rosta under tiden hasselnötterna i torr stekpanna tills de får lite färg. Halvera nötterna och ställ åt sidan så länge.
Blanda ihop alla ingredienser till dressingen.
Ansa svampen och stek den lätt i lite olja, salta och peppra. Koka sockerärtorna i lättsaltat vatten 2-3 minuter. De ska inte bli helt mjuka. Ha även i de gröna ärtorna sista minuten. Häll av vattnet och halvera sockerärtorna på diagonalen.
Lägg morötter, svamp, sockerärtor och gröna ärtor på tallrikar. Garnera med ärtskott, halverade hasselnötter och lite färsk timjan. Servera med dressingen.

Morötter, ärtor och hasselnötter

Fler vegetariska rätter hittar du HÄR!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.