Vegetariska kinesiska pannkakor – kalorisnålt

Vegetariska kinesiska pannkakor – kalorisnålt

En vegetarisk variant på de klassiska kinesiska pannkakorna. Här serverade ihop med en smakrik svampröra.
Innehåller endast 255 kcal/portion. Är du riktigt hungrig äter du alla 6 pannkakorna själv och hamnar ändå bara strax över 500 kcal.


Ingredienser till 2 portioner
  • 200 gram blandad svamp, skivad
  • 2 msk kinesisk soja
  • ½ tsk fem kryddor (kinesisk kryddblandning)
  • 1 msk risvin
  • ½ msk sesamolja
  • 1 tsk socker
  • Till servering:
  • 6 kinesiska pannkakor
  • 2 vårlökar, fint skivade
  • 5 cm lång gurka, urkärnad och skivad i tändsticksstora bitar
  • ½ Gemsallad, strimlad
  • 4 msk hoisinsås

Tillagning:

Hetta upp sesamolja i en stekpanna. Stek svampen och tillsätt soja, fem kryddor, risvin och socker. Låt puttra under omrörning tills såsen är tjocknar.
Värm pannkakorna genom att ånga dem eller värm dem i mikron.
Lägg upp tillbehören i små skålar och fyll pannkakorna med svampen, vårlök, gurka, sallad och hoisinsås.

 

Vegetariska kinesiska pannkakor – kalorisnålt

Fler kalorisnåla recept hittar du HÄR