En vegetarisk variant på de klassiska kinesiska pannkakorna. Här serverade ihop med en smakrik svampröra.
Innehåller endast 255 kcal/portion. Är du riktigt hungrig äter du alla 6 pannkakorna själv och hamnar ändå bara strax över 500 kcal.
Ingredienser till 2 portioner
- 200 gram blandad svamp, skivad
- 2 msk kinesisk soja
- ½ tsk fem kryddor (kinesisk kryddblandning)
- 1 msk risvin
- ½ msk sesamolja
- 1 tsk socker
- Till servering:
- 6 kinesiska pannkakor
- 2 vårlökar, fint skivade
- 5 cm lång gurka, urkärnad och skivad i tändsticksstora bitar
- ½ Gemsallad, strimlad
- 4 msk hoisinsås
Tillagning:
Hetta upp sesamolja i en stekpanna. Stek svampen och tillsätt soja, fem kryddor, risvin och socker. Låt puttra under omrörning tills såsen är tjocknar.
Värm pannkakorna genom att ånga dem eller värm dem i mikron.
Lägg upp tillbehören i små skålar och fyll pannkakorna med svampen, vårlök, gurka, sallad och hoisinsås.
Fler kalorisnåla recept hittar du HÄR