Gröna plättar med zucchini och lök som serveras med kall pestosås och tomatsallad.
Innehåller endast strax under 300 kcal/portion.
Ingredienser till 2 portioner:
- 400 gram zucchini
- ½ gul lök
- 2 ägg
- ¼ dl vetemjöl
- ½ tsk salt
- 1 krm peppar
- 1 msk smör
- 2 nävar cocktailtomater, halverade
- 1 liten knippa färsk persilja
Sås:
- 1 dl grekisk yoghurt, 0% fett
- 1 msk pesto
Tillagning:
Riv oskalad zucchini och lök på rivjärnets grova sida.
Vispa ihop ägg, vetemjöl, salt och peppar till en klumpfri smet. Blanda i zucchini och lök. Blanda runt.
Stek plättar i smör i en plättlagg eller stekpanna. Platta till dem med stekspade så de inte blir för tjocka.
Blanda yoghurt och pesto. Smaka av med salt.
Servera plättarna med såsen, tomatsallad och garnera med persilja.