Mexikansk bönsoppa med guacamole

Mexikansk bönsoppa med guacamole

Kalorisnål, värmande och lite kryddig vegetarisk som toppas med en krämig guacamole.
Innehåller 390 kcal/portion.


Ingredienser till 2 portioner:
  • 2 tsk rapsolja
  • 1 stor gul lök, hackad
  • 1 röd paprika, hackad
  • 2 klyftor vitlök, finhackad
  • 1 ½ tsk chilipulver
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 burk krossade tomater, 400 gram
  • 1 burk svarta bönor, 400 gram
  • ½ tärning grönsaksbuljong
  • 1 liten avokado
  • 1 näve färsk koriander
  • 1 lime, juicen
  • ½ röd chili, urkärnad och finhackad
  • salt

Tillagning:

Hetta upp oljan i en panna. Tillsätt gul lök (spara 1 msk till guacamolen) och paprika. Låt fräsa under omrörning ca 10 minuter. I med vitlök, kryddor, krossade tomater och bönorna samt lagen de ligger i samt ½ burk vatten + buljongen. Lägg på ett lock och låt sjuda ca 15 minuter.

Skala och kärna under tiden ur avokadon. Mosa den i en bunke och blanda med löken du sparat, hackad koriander, limejuice och röd chili.
Häll upp soppan i generösa tallrikar och toppa med guacamole.

Mexikansk bönsoppa med guacamole

Fler kalorisnåla rätter finns HÄR