Kalorisnål, värmande och lite kryddig vegetarisk som toppas med en krämig guacamole.
Innehåller 390 kcal/portion.
Ingredienser till 2 portioner:
- 2 tsk rapsolja
- 1 stor gul lök, hackad
- 1 röd paprika, hackad
- 2 klyftor vitlök, finhackad
- 1 ½ tsk chilipulver
- 1 tsk malen koriander
- 1 tsk malen spiskummin
- 1 burk krossade tomater, 400 gram
- 1 burk svarta bönor, 400 gram
- ½ tärning grönsaksbuljong
- 1 liten avokado
- 1 näve färsk koriander
- 1 lime, juicen
- ½ röd chili, urkärnad och finhackad
- salt
Tillagning:
Hetta upp oljan i en panna. Tillsätt gul lök (spara 1 msk till guacamolen) och paprika. Låt fräsa under omrörning ca 10 minuter. I med vitlök, kryddor, krossade tomater och bönorna samt lagen de ligger i samt ½ burk vatten + buljongen. Lägg på ett lock och låt sjuda ca 15 minuter.
Skala och kärna under tiden ur avokadon. Mosa den i en bunke och blanda med löken du sparat, hackad koriander, limejuice och röd chili.
Häll upp soppan i generösa tallrikar och toppa med guacamole.